Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
Chartreux

Chartreux

Legenden siger, at de franske munke var de første der opdrættede Chartreux katten!

Navnet på klosteret var Grande Chartreux. Den samme gruppe af munke er ansvarlig for den grønne likør kaldet Chartreuse. Et andet navn for Chartreux katten er en Chartreuse kat.

Chartreux katten er meget lig den britiske Blue Shorthair. Den første registrering af en Chartreux katten var i 1931 i Paris. Ved slutningen af anden verdenskrig, var der et fald i antallet af Chartreux avlere. En krydsning mellem Chartreux katte og andre blå katte, såsom British Korthår, Russian Blue, og persere forekom ofte.

Chartreux katten er mellemstor og robust. Hans pels kan være lidt længere end den pelsen på andre Shorthair katte. Hans pels er let at pleje. Han har et rundt hoved med fulde kinder, høj pande, og en lige næse. Snuden er lille i forhold til panden, og giver ham udseendet af et smilende ansigt. Hans øjne er runde og farven varierer fra kobber til guld.

Chartreux katten findes i forskellige blå farver. Hans pels varierer fra den blegeste aske blå igennem til en mørk skifergrå. Til udstillinger er en lys blå farve de mest eftertragtede.

En Chartreux kat er en meget loyal følgesvend. Han er en blid kat. Han har et jævnt temperament, og kommer godt ud af det med mennesker. Denne race producerer meget sunde killinger, men sommetider er hunkatten en vanskelig opdrætter

 

Spændende produkter til Chartreaux:

 Poteformet katte ID – Mange farverloppemidler til katte - Økologisk loppebekæmpelseLoppeshampoo til katteFurminator til katte long + short hair mod fældningFilterknuserKattemalt KONG kattelegetøjlegetunnel til katteLakseoliekattemøbelKurvehule i pileflet til transport af katFresh-Flow automat

Forrige artikel Motionsplan til Maltese