Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

- en kærlig lille hund der fik sit navn fra de kongelige!

 

Cavalier king charles spaniel billedeCavalier King Charles Spanielen er en dværghunderace. Denne hund opstod i Storbritannien, og blev efter flere års avl genoplivet i 1920'erne. Hvad gjorde racen endnu mere populær, var da Prinsesse Margaret af England erhvervede sig en. Racen nedstammer fra King Charles Spaniel.

Cavalier King Charles Spanielen har et charmerende trist ansigtsudtryk. Den har et let rundet hoved med en fuld skrå snude. Dens pels er lang, silkeagtig, flagrende og meget smuk. Racens pels kan være sort og brun, helt rød, rød og hvid eller trefarvet. Cavalier King Charles Spanielen har store fremtrædende øjne med en mørk farve, og dens flagrende ører hænger ret langt ud over siden af hovedet. Sommetider er halen kuperet, og den er som en lille fjer med en hvid top. Nogle siger, at Cavalier King Charles Spanielen ligner en Cocker Spaniel hvalp.

Voksne Cavalier King Charles Spanieler er 30-33 cm høje ved skuldrene og vejer 5-9 kg. 

Cavalier King Charles Spanielen er kærlig, legesyg og intelligent. Racen er loyal og hengiven over for sin ejer. Hunden har en afhængig personlighed, og bør ikke være alene i længere perioder. Cavalier King Charles Spanielen er en indendørs / hus hund, og er en god race til at leve i en beboelsesejendom. Men den behøver en daglig gåtur, som andre hunde. Racen elsker børn, og er venlig over for fremmede.

 


Pelspleje af Cavalier King Charles Spaniel

Denne race er en gennemsnitlig fælder, og kræver regelmæssig pleje. Hunden er dog naturlig ren. Her er en kort guide til at holde pelsen. Under kommer en mere detaljeret guide med alt fra start til slut omkring pleje af hunden, og klip af pelsen. 

Børstning: brug Furminator hver 14 dage for at reducere fældning - børsten fjerner underulden og løse hår, og en massagebørste daglig for at sprede hudens olie og fordi din hund vil elske det! 

Vaskning: bad din hund med en hundeshampoo til lange pelse et par gang om måneden og brug en vand-fri shampoo mellem vaskene.

Tør eller kedelig pels: måske har din hund brug for mere omega 3 og andre fedtsyrer, som er essentielle næringstof til en sund hund - tilføj lakseolie til hundens mad og du vil se en mere skinnende pels i løbet af nogle uger.

Detaljeret guide til hundetrim & pelspleje

1. Børst pelsen grundigt med en strigle, og følg op med en kam, for at fjerne filter og døde hår i pelsen. Er der meget filtret pels, kan du med fordel benytte en filternuser kombineret med en god spray der opbløder filter og små knuder i pelsen.  

2. Rens hundens ører f.eks med Biogance ørerens på et stykke vat, og fjern samtidig overskydende hår i øret med et ørepincet

3. Rens omkring din Cavaliers øjne, og fjern smuds og misfarvninger. Brug et stykke vat med Biogance øjerens

4. Klip spidserne af hundens negle. Vær forsigtig med ikke at klippe for langt ind, så det kommer til at bløde. Brug evt. en Oster neglesliber

5. Brug en god saks med afrundede spidser, så du ikke kommer til at stikke hunden i ansigtet, og klip spidserne af fanerne og lang pels ved ørerne, under munden og over øjnene.

6. Brug en Oster Golden A5 2-speed eller lignende sammen med et Oster skær 10, og trim området omkring hundens numse, så de lange hår ikke sidder i vejen, når hunden skal af med afføring. Pas på med at skæret ikke kommer i direkte kontakt med hundens pels. Det er et følsomt område, og skæret kan være varmt. 

7. Med samme hundetrimmer og skær, klip maven af hunden fra skridt til navle samt indersiden af benene. 

8. Sæt en klump vat i hundens ører, og bad ham med en god hundeshampoo og balsam. Vattet gør, at der ikke løber vand ind i hundens ørekanal. Lad derefter hunden tørre. Tag evt. det værste med et håndklæde, og brug en badekåbe til hunde

9. Efter tørring, børst pelsen let igennem. 

10. Klip overskydende pels væk med saksen fra punkt 5 omkring og under poterne, så der ikke stikker hår ud mellem trædepuderne og hår ud over neglene oven på. Lav en pæn runding på poternes top. 

11. Brug en udtyndingssaks til at klippe kraftig og overskydende pels ned ved hundens lår, ankler og på forbenene. 

12. Klip hår væk der stikker ud fra hovedet og hundens ører med udtyndersaksen. 

13. Slut af med at børste hunden godt igennem, for at fjerne alle løse hår. 

Hvis du vil klippe kroppen kort på din Cavalier King Charles Spaniel, kan vi anbefale at tilkøbe et Oster skær 4F til kroppen, eller bruge Oster skær 10 med et sæt afstandskamme

Spørgsmål til hundeklip og produkter? Ring på 50262020 mellem 11-19 på hverdage, eller skriv til kundeservice@petdreams.dk . 

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese