Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Burmese

Burmese

Kat med hæs stemme fra Burma

 

Oprindelse

Burmeseren er en katterace hvis stamfader Wong Mau kom til USA fra Myanmar, det tidligere Burma. Denne korthårede mellemstore kat siges at have været omkring Sydøstasien i århundreder, da illustrationer er fundet dateret så langt tilbage som 1350.

Legenden siger, at de burmesiske forfædre engang var tilbedt i burmesiske templer som udformninger af gud.

Dr. Joseph Thompson fra den amerikanske flåde faldt pladask for Wong Mau og etablerede et videnskabeligt avls program. Han avlede hende med et segl punkt Siameser kaldet Tai Mau. I hans program opdagede han, at Wong Mau var en siameser hybrid selv.

 

Kendetegn

  • Burmeseren er en mellemstor kat, muskuløs bygget. Han har en kompakt krop med et behageligt afrundet hoved og fast afrundet hage.
  • Kontroverser ligger i forskellen mellem de amerikanske burmesere og De Britiske burmesere. Førstnævnte har kortere bredere snude, mens sidstnævnte har et længere smallere næseparti.
  • Øjnene er store, sat langt fra hinanden og afrundet blænde. Farverne spænder fra gul til guld. Kattens ører er medium størrelse med et lille hæld fremad..
  • Burmesiske ben er velproportionerede med runde poter. Halen er lige og af medium længde.
  • Pelsen er fin og blank. Det har en satinagtig tekstur da den er kort og ligger meget tæt til kroppen. Pelsfarver omfatter zobel, champagne, blå og platin.
  • En voksen burmesisk kat vejer et gennemsnit på 4 til 6 kg.
  • Levetiden for den burmesiske er 18 til 20 år.

Temperament

Burmeseren er en venlig morsom kat. Han er legesyg, intelligent og udgør en vidunderlig familie følgesvend. Han er kærlig og underholdende.

Denne aktive kat er loyal og socialt orienteret. Han er faktisk følsom over for sin ejers følelser.

Der er et unikt ”hvæs” i den burmeserens stemme, som om han er hæs af for meget mjav. Katten er ikke meget støjende, medmindre han bliver generet af noget.

Burmeseren er krævende og kræver opmærksomhed fra sine menneskelige kammerater. Når han r alene, har han tendens til at kede sig, og det er tilrådeligt at have kattelegetøj eller en anden burmeser at holde ham med selskab, hvis sådanne perioder er konstante og langvarige.

Denne kat er intelligent og nysgerrig. Han kan nemt strejfe omkring, da han er nysgerrig, der gør ham bedre egnet som indendørs kat, som Burmeser katten heller intet har imod.

Pleje og pelspleje

Burmeseren har en kort pels, der er let at pleje. Han fælder ikke meget og regelmæssig ugentlig børstning er alt, hvad der er nødvendigt for at fjerne døde hår og distribuere hud olier, som gør hans pels skinnende og blank. Da han tilbringer det meste af sin tid indendørs, vil han trænge til et bad hver tre eller fire måneder.

Negle trimning bør gøres ugentligt. Dette vil sikre, at hans negle holdes korte for at forebygge skader fra at blive fanget i polstring og stoffer som gardiner.

Forsigtigt rensning af burmeserens ører er en vigtig rutine, for at holde dem rene og fri for infektioner. Tænderne bør jævnligt børstes med en god tandbørste og tandpasta til katte for at sikre god tandhygiejne - hvis det viser sig at være en umulig opgave, giv din kat PlaqueOff. PlaqueOff er et pulver fremstillet af alger, der forhindrer plak i at opbygges (og derfor huller og andre sygdomme i gummerne). Det er nemt at give din kat dette, da du kan sprede pulveret over din kats mad.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese