Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
British Shorthair

British Shorthair

Kat med et smilende ansigt og buttede kinder

 

Oprindelse

British Shorthair er en katterace, der er hjemmehørende i Storbritannien. Historien viser, at denne races forfædre kom fra det romerske imperium, der holdt dem som kæledyr, og også brugte dem til jagt af gnavere. Romerne transporterede dem til det nordlige Europa og i sidste ende til de britiske øer.

Pioneren til oprettelse af denne race er Harrison Weir. I slutningen af 1800-tallet førte hans indsats til fremvisning af British Shorthair i Englands første udstilling, og denne kat blev hurtigt populær efter det.

Den nuværende form af British Shorthair er et resultat af krydsning af den oprindelige race med persere og andre korthårede racer som Chartreux.

British Shorthair modtog anerkendelse fra andre sammenslutninger mellem 1970 og 1980.

 

Kendetegn

Denne kraftfulde muskuløse kat har en kompakt velafbalanceret firkantet krop. Han har en bred brystkasse med et rundt, massivt hoved med buttede kinder.

Øjnene af British Shorthair skiller sig ud. De er store, runde og sat langt fra hinanden. Farven afhænger af den enkelte kats pels farve. De mest almindelige farver er kobber og guld.

Ørerne er mellemstore og brede ved basen med afrundede spidser. Denne kat har stærke runde poter. Hans hale er medium længde og snævrer ind til en afrundet spids 

Pelsen er kort, meget tæt og vandtæt. Der er ingen dobbelt eller ulden pels selvom det bryder over konturerne af British Shorthais krop. Pelsfarverne varierer med undtagelse af chokolade, lavendel, Himalaya mønster og en kombination af disse farver med hvid.

Hannen af British Shorthair er større end hunnen. Hans gennemsnitlige vægt er 5 -10kg og hendes er 5- 7 kg. Bortset fra den synlige forskel i størrelsen, den voksne mand har også fremtrædende kindben.

Levetiden for British Shorthair er 13 år.

 

Temperament

British Shorthair er en afslappet kat. Han er stille, afbalanceret temperament og ikke krævende. Han udgør en vidunderlig loyal følgesvend.

Denne kat er sød og kærlig over for alle medlemmer af sin familie og er vidunderlig omkring børn . Han vil sjældent blive irriteret og vil tolerere fysisk interaktion.

British Shorthair er uafhængig og kan nemt tilpasses ethvert hjem. Han kan lide at være en inden døre, der gør ham ideel til lejligheds livet.

Denne kat er intelligent og kan trænes. Racen er faktisk blevet anvendt i moderne dags film og tv-reklamer , da han nemt kan lære små tricks.

 

Pleje og pelspleje

Den korte pels kræver ikke intensiv pleje. British Shorthair er ikke særlig aktiv, og er glad for at være indendøre, hvilket betyder, at han sjældent har brug for rengøring. Denne kat fælder i foråret , som kræver en god børstning en gang eller to gange om ugen for at fjerne døde hår .

God tandpleje kan forhindre mundinfektioner. Strø PlaqueOff på toppen af din kats mad for at forebygge ophobning af plak. Du kan også bruge dentifresh spray dagligt på din kats tandkød for ekstra beskyttelse.

De store runde øjne skal holdes rene, da de spiller en afgørende rolle i British Shorthairs naturlige gode udseende. Snavs bør også holdes ude af ørerne, mens du kontrollerer for mider, der forårsager overdrevet krads.

For at undgå skader kan det være nødvendigt at trimme British Shorthairs negle. Det er, hvis de ikke falder ud af sig selv. Klipning af negle er en følsom proces, som skal gøres med den største omhu for at undgå at skære ned i roden.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese