Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Boxer

Boxer

Hengiven hunde følgesvend og en kærlig værge

Origin

I 1830'erne skabte tyske jægere en race krydset med bull, terrier og mastiff hunde. Som følge af dette var en hård hund med tyre madding (Bull baiting), mastiff størrelse og terrier vedholdenhed . Efter bull- baiting blev gjort ulovligt, blev racen mest brugt til at styre kvæg i slagteri gårde.

Ved 1895 var Boxer en etableret hunderace. Det var den første race til at arbejde som politi og militær hund i Tyskland.

Kendetegn

Bokseren er en hård firskåren adræt hund. Den mellemstore krop er strømlinet med et stærkt greb. Det mest unikke træk er hans hovede.

Den korthårede pels er glat og sidder tæt på hans krop. Pelsfarver er lysebrun, hvid eller broget, undertiden med markeringer , der dækker hele kroppen.

Den gennemsnitlige han Boxer vil vokse til at være 57- 63cm høj med en vægt på 30-32 kg. Hun Boxeren har en gennemsnitlig højde på 53- 60cm og 25- 27 kg .

Levetiden for en Boxer er 9 til 10 år.

 

Temperament

Denne hund er intelligent, legesyg og energisk. Boxere er venlige, og kommer godt ud af det med børn og andre kæledyr.

Bokseren er kærlig og hengiven. Han kan være mistroisk over for fremmede og bliver meget knyttet til sin familie. Han virker som en værge, og af disse grunde udgør en vidunderlig familiehund.

Selvom den er egenrådig, kan Boxeren blive trænet, da han er af en arbejdsgruppe race. Positive teknikker kan give Boxeren den rigtige vejledning mod passende adfærd.

 

Pleje og behandling af pels

For at forhindre kedsomhed, kræver Boxeren regelmæssig tilstrækkelig motion. En Boxer der keder sig, kan ty til negativ adfærd som at tygge, slikke eller grave.

Boxeren har minimal behov for pelspleje. Hans korthårede pels kræver dog regelmæssig børstning for at fjerne døde hår og skæl. Boxeren har brug for et bad hver 2. eller 3. måned. Badning oftere kan forårsage hans hud til at tørre og klø.

Ørerne skal rengøres regelmæssigt for at undgå øre infektioner. Neglene skal klippes regelmæssigt og pas på ikke at skære dem for kort, da dette kan forårsage blødninger. Slibning af negle regelmæssigt kan også holde dem korte, uden at skulle klippe og risikere trimning hurtig.

Boxerens tænder har brug for regelmæssig børstning for at undgå tandsygdomme. God tandhygiejne kan øge Boxerens levetid. En god hunde tandpasta og tandbørste kan bruges til at rense tænderne .

Spændende produkter til din Boxer:

 FURminator Short Hair - Tager op til 90% af fældningpoterenser i flot askernegleklipper til store hundeØkologisk loppemiddel til store hundeBiogance 2 i 1 shampoo og balsam til hundeBæltetaske Med Hundeline  Tægetang O'Tom Tick Twister line til udendørsKlik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineHalsbånd til hundeKONG sportsbolde - S

 

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese