Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Boston Terrier

Boston Terrier

Populær blid hund fra USA, der altid ser smart ud

 

Origin

Boston Terriers historie er veldokumenteret. Trænere ansat af de rige i Boston begyndte krydsning af deres arbejdsgiveres hunde. Omkring 1865 resulterede krydsningen i en hund kaldet ”Hooper’s Judge”, og fra denne hund kom en lille rund hovedet hund, der blev opkaldt efter sin fødeby, Boston Terrier.

Boston Terrier’en blev avlet ind i en mindre størrelse hund fra avls kamphunde af Bull og Terrier typer. Hundens hovedformål var kamp og jagt på skadedyr på tøj fabrikker. Denne Terrier var faktisk den første ikke jagthund der blev opdrættet i USA.

 

Kendetegn

Denne Terrier er kompakt bygget med et rynke frit kort næseparti, kort ryg og firkantede proportioner. Boston Terrier’en har små opretstående ører, store runde øjne og en kort lige eller skrue hale. Fødderne er små og afrundet. Nogle af dens fysiske egenskaber er fra dens bulldog forfædre.

Pelsen er kort, hvid med sort, rødbrun, sæl farve eller en kombination af de tre. Boston Terrier har en kort fin pels med tydelige markeringe, der får det til at se ud som om den er i formelt tøj. Med dette udseende og sin raffinerede behagelige personlighed, er hunden kendt som den amerikanske Gentleman.

Den gennemsnitlige voksne Boston Terrier har en højde på 38 - 43 cm og en vægt på 4,5 til 11 kg. Den forventede levetid er 11 til 15 år.

 

Temperament

Denne milde hund er stærk, men venlig. Boston Terrier er ivrig efter at behage, og kan let trænes af en tålmodig person. Han er legesyg, men reserveret omkring fremmede. Dagligt samspil med andre kan bidrage til at gøre ham mere komfortabel omkring mennesker, børn og andre dyr.

Boston Terrier er blid og har gode manerer. Han er følsom over for hans menneskelige følgesvends humør, men kan være stædig. Racen gøer, når det er nødvendigt, nogle lidt for meget. En fornuftig veltrænet Boston Terrier er ideel til at bo i lejlighed.

 

Pleje og pelspleje

Regelmæssige vandreture og motion er nødvendigt for Boston Terrier. Han elsker at lege, og spil kan bruges til at give ham hans behov for motion. Bemærk, at denne hund ikke er en udendørs, fordi han ikke tåler varme godt. Nogle Boston Terrier hundekanhvæse og snorke.

Denne hund kræver minimal pelspleje, da han har en kort flad pels, der kun kræver lejlighedsvis børstning for at fjerne døde hår og skæl. Badning kan begrænses til en gang hver to til tre måneder.

Boston Terrierens ører, øjne og næse område skal rengøres regelmæssigt. Disse områder skal holdes tørre og rene. En god hunde tandbørste og tandpasta er nødvendigt for at give ham regelmæssig tandpleje.

Klipning af Boston Terrierens negle vil bidrage til at sikre, at de ikke bliver tilgroede og forårsager et uheld som at sidde fast i gulvtæpper eller polstring.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese