Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
Border Collie Race & Pelspleje

Border Collie Race & Pelspleje

Border Collie

Border Collie racen er en mellemstor og intelligent hund som vægtmæssigt ligger mellem 14 og 22 kg. Den er meget populær i agility konkurrencer, eftersom hunden er meget atletisk, akrobatisk og fuld af energi!

En Border Collie er forøvrigt den perfekte fåre- og hyrdehund og den vil rigtig gerne bestille noget og arbejde for sin ejer! Oprindelig kendt som en brugshund, er Border Collien i stigende grad blevet et kæledyr.

Ejeren skal give den masser af motion og rum, da denne hund er et krævende og energisk dyr.

Border Collien kommer i mange smukke farver hvoraf den sort/hvide er den mest kendte. Aldersmæssigt kan den snildt blive mellem 12-14 år.

 

To border collie hvalpe

 

 

 

KLIP SELV DIN BORDER COLLIE

Her kan du lære, hvordan du vasker, plejer og trimmer din Collie.

Alt udstyret i videoen, kan findes i vores kategori for plejeartikler til hunde

 


- Vejledning - Sådan Klipper, Trimmer & Plejer Du Din Border Collie -

Pelspleje Border collie tips1. Børst pelsen grundigt igennem med en karte, og få fjernet filter og evt små knuder i pelsen med en underuldsbørste med lange tænder

2. Brug en kam med stålben til at rede pelsen igennem efter karten, og fjern løse hår. Foolee Easee kammen i linket har desuden mange muligheder, så du evt. kan kombinere flere børster og kamme i det samme værktøj i stedeet for flere separate. 

3. Rens hundens ører med Biogance ørerens sprøjtet på et stykke vat. Dup indersiden af hundens ører, til de er rene for snavs og voks. Fjern derefter overskydende hår ved ørekanalen forsigtigt med et ørepincet

4. Rens med et stykke vat + Biogance øjerens omkring hundens øjne, og fjern skidt og pletter der måtte være ved Border Colliens øjne. 

5. Klip hundens negle med en god negleklipper. Klip kun spidserne af, undgå at komme for langt ind, så du ikke risikerer blødning, med ømme poter for hunden til følge. 

6. Studs hårene ved hundens mund (nogle vælger at gøre det, andre ikke) med en god Ehaso saks med runde hjørner, så du ikke risikerer at stikke hunden. Klip også under hagen, siderne af ansigtet og over øjnene. 

7. Brug en Moser Max50 ned det medfølgende skær til at trimme fra skridt til navle samt på indersiden af lårene. Du kan også benytte f.eks. en Oster Golden A5 eller lignende med et Oster skær 10

8. Barber omkring hundens rumpe, men lad ikke skæret røre ved huden. Klip i 0.3 - 0.6 mm længde. 

9. Put et stykke vat i hunderns ører og bad hunden med en god hundeshampoo. Lad derefter hunden blive helt tør. Brug eventuelt en badekåbe til hunde

10. Når hunden er helt tør, klip poterne med saksen med afrundede hjørner fra punkt 6. Klip hår væk der stritter ud mellem trædepuderne under poterne, og lav et pænt rundet klip oven på poterne, hvor der stikker hår frem ud over neglene. 

11. Klip og udtynd pelsen på hundens lår, ankler op mod ryggen med undtagelse af fanerne der stikker bagud på benene. Brug først en saks til det groveste, og derefter en udtyndersaks, for at glatte ud, så der kommer en fin overgang fra ben op mod ryggen. 

12. Klip nu fanerne på benene i en passende længde. Hold derefter halen ned mellem hundens ben, og klip overskydende pels væk, så pelsen ikke rører jorden. Hold også op i halen, og klip / udtynd den kraftigste del af pelsen på halen. 

13. Brug evt. Moser Max50 eller lignende trimmer, hvor skæret kan skiftes, og klip ryggen og siderne af hunden f.eks med et Oster skær 4, hvis du ønsker denne del kort. Det kan f.eks være op til de varme måneder i foråret og sommeren. 

14. Børst og kæm til sidst hele pelsen igennem, og klip eventuelle strittende hår væk, som d ikke fik med første gang. 

Border Collien bør modtage pelspleje ca. hver 2. måned. Ørerne bør tjekkes ca. 1 gang om ugen, og renses, hvis nødvendigt og neglene 1 gang om måneden. 

 

 

 

 

Næste artikel Motionsplan til Yorkshire Terrier