Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Amerikansk Cocker Spaniel - Læs om race, pleje & udstyr

Amerikansk Cocker Spaniel - Læs om race, pleje & udstyr

Den Lystige Cocker, Der Simpelthen Er Elskelig!

Oprindelse

Den amerikanske Cocker Spaniel blev oprindeligt avlet fra den engelske Cocker Spaniel i slutningen af 1800-tallet. De amerikanske jægere ønskede på det tidspunkt en mindre Spaniel for at hjælpe dem på jagt efter vagtler og andet småt fuglevildt.

Det menes, at den amerikanske Cocker Spaniel er et resultat af avl mellem den engelske Cocker med den mindre Toy Spaniels. Racen blev mest brugt til fugleskylning og hente dem.

I begyndelsen blev de amerikanske og engelske Cocker Spaniel racer betragtet som varianter af samme race , men blev skilt i 1930 . Dens popularitet i Amerika spredte sig til Europa, og den amerikanske Cocker Spaniel fortsætter med at være en af de mest populære hunderacer.

Sommetider er denne hunderace simpelthen kendt som Cocker Spaniel .

Kendetegn

Den amerikanske Cocker Spaniel er den mindste af alle de sportslige Spaniels. Hundens kompakte krop har en medium længde silkeblød pels, der kan være let bølget eller flad. Denne Spaniel har et blødt ansigtsudtryk, som gør det tiltrækkende.

Denne Spaniel har en stærk og ubesværet gangart. Det er en atletisk hund. Der er tre farvevarianter af den amerikanske Cocker Spaniel, sort, solide farver brudt på en hvid baggrund og en anden ensfarvet ud over sort ( ASCOB ) .

Den gennemsnitlige han amerikanske Cocker Spaniel måler 36 til 39cm i højden, og gennemsnittet for tæver er på 34 til 36cm. Både hanner og tæver kan veje et gennemsnit på 10 til 14 kg .

Den gennemsnitlige levetid for en Amerikansk Cocker Spaniel er 12 til 15 år.

Temperament

Den amerikanske Cocker Spaniel har en munter attitude, der gør ham kendt som en lystig hund. Han er meget kærlig og venlig over for andre mennesker og dyr. Denne hund er aktiv og meget legesyg. Selvom hans energiniveau er ikke så høje, kan han overveje udendørs ture og aktiviteter som sjov. Denne hund er faktisk helt glad for at bo indendørs. Men vær forsigtig med ikke at holde ham inde hele dagen, da den amerikanske Cocker Spaniel er berømt for overdreven gøen.

Motion, Pleje og Pelspleje

Den amerikanske Cocker Spaniel kræver moderate ture hver dag. Tilstrækkelig motion for ham indebærer en dejlig lang tur i hans snor.

Denne hunderace kræver ret meget vedligeholdelse , når det kommer til pelspleje, da den, for at opretholde en fin pels, har brug for at blive børstet to til tre gange om ugen. Klipning på hans pels er nødvendigt hver 2-3 måneder.

Særlig opmærksomhed er nødvendig for hans ører og øjne. De bør holdes fri for snavs. Hans poter kan nemt bære snavs, og skal rengøres, mens hans negle holdes korte og pæne.

En hundetandbørste og tandpasta er alt, hvad der er nødvendig for hans tandhygiejne. Regelmæssig børstning vil bidrage til at bekæmpe plak og tandsten.

 

Anbefalede produkter til pelspleje og motion - Amerikansk Cocker Spaniel:

         

Økologisk loppemiddel til store hundeBiogance® shampoo til lange pelseBiogance 2 i 1 shampoo og balsam til hunde Gliss balsam - 250mlrker plakKanavit pulverKlik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineHalsbånd til hunde

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese