Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Tandpleje hos killinger

Tandpleje hos killinger

Tandpleje hos killinger:

Disse ting kan du gøre fra starten mens din kat stadig er meget ung, for at forebygge mod sygdomme i gummer, caries og tandpine. Nogle katte lever i årevis med tandpine, før deres ejere finder ud af det. Hunde og katte lever meget længere end de gjorde engang, men deres tandpleje bliver tit overset, med det resultat, at mange af dem lever i konstant pine.

 

Den bedste måde at forebygge caries og sygdomme i gummerne hos katte, er at holde øje med plak.

Tandpleje produkter til katte

Plak starter på alle tandsæt, både vores egne og vores dyr, mellem tandbørstningerne. Forskellen er, at vores plakkan være væk efter næste tandbørstning, men siden de fleste ikke børster kattens tænder, eller bruger midler for at få plakken væk, kan en 2-årig kat have bygget en masse plak op. Når det først har ophobet sig, er det kun en dyrlæge der kan fjerne det. Hvis plak ikke fjernes, bliver det til tartar, som går i gummerne og skaber sygdomme i gummer og meget smerte for katten.

Det er derfor du bør undgå, at plak ophober sig.

At børste din kats tænder kan være besværligt, men ikke umuligt. Du bør kun forsøge dette når din killing er vant til dig og sit nye hjem - forsøg ikke børste tænderne når katten lige er ankommet, det vil kun gøre den mere bange for dig.

Du kan starte med at putte din finger på killingens mund og strygen den over kinden. Mange katte kan godt lide den form for kælen. Efter et stykke tid kan du prøve at åbne killingens læber, så du kommer til at røre ved tænderne. Hvis den accepterer dette, kan du komme en lille smule kattetandpasta på fingeren og prøve at børste tænderne. Det er vigtigt at du går langsomt frem, så killingen bliver vant til den "underlige ting du gør". Efter et stykke tid kan du også forsøge dig med en tandbørste. Det er vigtigt at børste de bageste tænder, da det er her at plak har en tendens til at sætte sig. 30 sekunder per side skulle være nok.

Husk altid at give din kat en lille godbidder efter hver tandbørstning, så den associerer det med en god ting.

PlaqueOff kan være et godt alternativ til tandbørstning - du tilsætter bare lidt til din killings mad en gang om dagen for at forebygge plak.

Der findes også foder der hjælper på tandhygiejnen.

Hvis du opdager at din killings gummer er røde, er det tid til et besøg hos dyrlægen.

Tandpleje er meget vigtig for dyrenes helbred og adfærd. 

Mere om killingepleje:

 

Pelspleje       Fodring af killinger        Ørepleje      Killingetræning        Hygiejne hos katte

Forrige artikel Grunde til at trimme din langpelskats bagdel
Næste artikel Tandpleje hos hvalpe