Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Shih Tzu hundetrim - Lær hvordan du klipper & plejer selv

Shih Tzu hundetrim - Lær hvordan du klipper & plejer selv

Klip Selv Shih Tzu - Hjemmeklippe Skole - Trimmekursus i Hundeklip af Shih Tzu

Vil du gerne klippe din Shih Tzu eller lignende langpelse hund selv? Med dette korte trimmekursus, kan du lære lid om, hvordan du udfører en hundeklip på en Shih Tzu selv. 

I denne video lærer du:

√  Hvordan du klipper en Shih Tzu

√  Hvilket værktøj du skal bruge

Denne video viser et ret simpelt og kort trim til Shih Tzu. Vil du have flere muligheder for hel lang og plejet pels eller bamseklip, så læs med herunder. 

Plejeprocedure af Shih Tzu - den lidt mere avancerede beskrivelse til, hvordan du plejer og klipper en shih Tzu

klippemaskine vejledning Shih Tzu1. Børst hele pelsen og halen med en slicker børse (karte). Hvis du støder på filtret pels, kan du bruge en udfiltringskam. Kæm til sidst pelsen, så den er helt glat med en mellem tæt kam med tænder i metal

2. Rens ørerne med rensevæske til ørerne. Dup med et stykke køkkenrulle eller lignende. Fjern derefter overskydende hår i øret med et ørepincet

3. Klip neglene med en negletrimmer eller lignende. Vær forsigtig med ikke at komme for langt ind, så det kommer til at bløde, og poterne bliver ømme for hunden. 

4. Rens omkring øjnene med et stykke vat, som er dyppet med øjerens, og dup omkring hundens øjne. Brug en saks med runde hjørner til at fjerne plettet pels omkring hundens øjne. 

5. Få en god lydsvag hundeklipper som f.eks. Moser Max50, hvor du kan skifte skær. Start med at trimme pelsen omkring hundens anus. Sørg for ikke at klippe helt i bund. Efterlad ca. 1 cm pels. Har du allerede en trimmer, hvor du kan skifte til forskellige skær, som er kompatible med Oster skær, kan få et Oster skær 7F til denne opgave. 

6. Brug samme trimmer og skær eller anden trimmer med Oster skær 7F, til at trimme under maven og indersiden af lårene. 

7. Put et stykke vat i hundens ører, så du undgår vand i hunderns ørekanal, og bad hunden. Brug derefter en hårtørrer til pelsen er helt tør. Efter bad, kan du evt. fjerne det værste vand inden føntørring med et håndklæde med høj vandabsorbering . 

8. Brug igen metalkammen fra punkt 1, og del pelsen fra hundens hovede ned langs ryggen og ned til haleroden. Saml derefter pelsen i toppen af hundens hovede med kammen fra baghovedet til snuden, eller fra kanten af det ene øre til det andet. Når du har en fin hale i hånden, så sæt elastikker omkring, for at holde totten sammen i hovedets top. Kombiner det evt. med en fin sløjfe. 

9. Brug saksen med runde hjørner fra punkt 4, og klip den overskydende pels væk ved hundens trædepuder. Kæm håret nedad på benene mens hunden står op, og brug saksen til at give en pæn runding på pelsen omkring poterne. 

10. Kæm nu hele pelsen igennem med en kam med fine tænder fra punkt 1. 

11. Plej din Shih Tzus pels ca. hver 2-3. uge, hvis du vil holde den lange pels i god stand. Tjek neglene hver gang du plejer, og tjek din Shih Tzus ører 1 gang om ugen. 

12. Hvis du i stedet ønsker et bamseklip, og gøre plejen lidt simplere, kan du med fordel bruge trimmeren fra punkt 5 sammen med et sæt afstandskamme i stål. Vi har også afstandskamme på 32 og 50 mm, hvis du ønsker pelsen endnu længere end de 25 mm den største afstandskam i sættet er på. Dette kan under alle omstændigheder anbefales om sommeren, så din Shih Tzu ikke får det så varmt i sommervarmen. Du kan også afhjælpe det, ved at bruge en udtyndersaks, som er linket til i starten af denne artikel under videoen, så pelsen tyndes ud. 

Moser max 50 - klippemaskine til Shih Tzu

Forrige artikel Sådan skifter du skær på Moser Max 45 hundetrimmer med flere
Næste artikel Pleje af en korthåret hunderace