Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Sådan klipper du hundens kløer - Tips til negleklipning

Sådan klipper du hundens kløer - Tips til negleklipning

Trim din hunds negle for dens egen og dit hjems skyld!

Din hund skal have klippet negle ca. en gang hver anden måned.

Hvis du undlader negleklipning, kan neglene blive indgroede eller for lange, så de sætter sig fast i og beskadige tæpper, tøj eller møbler. Herudover kan din hund også selv blive skadet med smerte til følge..

Ligesom med børstning, badning og tandbørstning, skal du starte klipning af din hunds negle i en tidlig alder. Dette vil hjælpe den med at tilpasse sig og blive fortrolig med processen.

Når det klikker på gulvet, når din hund går på det, er det et sikkert tegn på, at der er brug for negleklipning.

Værktøjer til negleklipning af hunde

Der er tre grundlæggende typer af hunde negleklippere på markedet: sakse, tænger og skæremaskiner. Alle disse virker rigtig godt, og du skal vælge det design, der er mest behageligt for dig at bruge. Sørg for, at det har en passende størrelse, da det ikke vil give mening at købe en stor neglesaks til en lille hund.

Hvis din hund ikke kan lide disse typer af klippere, kan du anskaffe Oster negleklipperen. Dette værktøj giver en smertefri klipning og resulterer i fine afrundede negle.

Teknik - negleklipning

Hvis det er første gang, du skal klippe negle på din hund, kan du få rådgivning af din dyrlæge eller en professionel hundefrisør. Du må ikke eksperimentere på din hund. Dens negle har et hårdt beskyttende ydre lag, men indeni er der blodkar og nerveender. Baskadiges denne indre del, kan det være farligt og tilføre hunden smerte og blødning.

Nogle hundeejere klipper gerne neglene efter et bad, når de er blødere. Sid i en behagelig stilling. Du kan sidde på gulvet med din hund eller placere den på et bord. Nogle hundeejere foretrækker at gøre det med en hjælper, der holder hunden.

Hold din hunds pote fast, men ikke for stramt. Start med at klippe fra spidsen af​​ neglen, små stykker ad gangen. Du må ikke begynde at klippe, hvis din hund bevæger sig. Klip med kanten af ​​bladet på neglens skærelinie. Klip i en hurtig, bestemt bevægelse.

Forrige artikel Ørepleje af Killinger
Næste artikel Klip Selv Coton Bomuldshund - Hjemmeklippe skole