Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
Pelspleje hos killinger

Pelspleje hos killinger

Mens en kat stadig er ung, er det tid til at få ham gjort vant til badning, negle klipning og børstning.

Fordelene ved børstning:

  • Daglig børstning er en måde at tilbringe kvalitetstid sammen med din killing. Børstning bør være lige så meget sjov for din killing som legetid. Børstning minimerer dannelsen af hårboller.
  • Kæmning og børstning hjælper dig med at finde lopper, som efterlader mørke pletter af afføring, kaldet "Loppesnavs" på din kat.
  • Det betyder også mindre støvsugning, fordi flere hår vil blive fanget af kattens hårbørste.
  • Forhindrer dannelsen af knuder hos langhårskatte.

 

En kats pels består af 2 hovedtyper af hår:

→ Underulden (det bløde lag tættest på katten, der isolerer ham) og
→ Dækhåret (længere kattehår, der beskytter underuld og generelt er vandafvisende). Det er normalt underulden, der fældes.

 

Børstning værktøjer:

Underulden: du skal bruge et værktøj, så som Furminator, der fjerner underulden og løse hår, og dermed få en kat med glattere og blankere pels. Vær omhyggelig med ikke at bruge Furminator på et sted meget længe.

Andre væktøjer som er gode til underulden er: strigler til kat

Det kan være besværligt at få en voksen kat vant til negleklipning. Så, nu da han stadig er en killing, er her et tip: når du børster din killing, leg med poterne og få ham vant til, at du trykker på og holde hans poter forsigtigt. Når han er voksen, bliver du nødt til at holde hans poter for at trimme dem.

 

Parasitter hos killinge- og kattepels:

Katte kan udvikle allergi fra loppebid. Lopper er også mellemvært for bestemte typer af bændelorm. En stor mængde lopper kan føre til blodmangel hos din killing.

Flåter er blodsugende parasitter der ofte findes på halsen og i hovedet hos killinger. Flåter kan fjernes, men vær opmærksom på ikke at efterlade hoveddelen af flåten, da det kan medføre en infektion. Det er derfor vi anbefaler et produkt til at fjerne dem.

Flåter og lopper kan behandles med Biospotix, et effektivt middel, som er 100% økologisk og virker mod lopper i kattens pels. 

Mere om killingepleje:

Tandpleje        Fodring af killinger    Ørepleje      Killingetræning    Hygiejne hos katte

 

Forrige artikel Pleje af en korthåret hunderace
Næste artikel Ørepleje af Killinger