Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Grunde til at trimme din langpelskats bagdel

Grunde til at trimme din langpelskats bagdel

Hvis din langhårede kat har tendens til at have tørre klatter med afføring i pelsen omkring dens ende, og trækker den rundt om i huset, kan en hygiejnisk trimning af håret være en god idé.

Langhårede katte så som Persere og Norske Skovkatte, som nogen måske allerede ville gætte på, har lange hår, ikke kun på kroppen, men også omkring numsen. Engang imellem vil kattens bløde afføring klistre sig fast til pelsen. Oven i det, gennem deres mange timer af daglig pleje, indtager katte en masse hår – og de kommer bl.a. fra bagdelen :-) . De bløde klumper og håret er med til at svine, og irriterer ikke kun dig, men også din kat – de hader følelsen af at have afføring og klumper klistret til deres bagdel.

Mange katte prøver at skrabe numsen henad gulvet, i forsøget på at komme af med afføring og klumper, og trækker på den måde skidtet rundt i huset.

En hygiejnisk trimning, som betyder at du blot barberer området omkring bagdelen, vil hjælpe din kat med at holde sig ren, og undgå skidt og lugt i huset. Du behøver ikke tage katten med til en professionel hundefrisør for dette, du kan blot barbere området med en simpel katteklipper.

Relaterede plejeprodukter:

Kattetrimmere

Negleklipper til katte

Potesaks

Håndtørklæder kan hjælpe, men de løser ikke problemet. De er også ubrugelige, når du først opdager uheldet en time senere, og skidtet er blevet tørt.

Sådan giver du din kat en numsekliping (hygiejnisk klipning):

Vask din kats bagdel med en shampoo

Vent til det tørrer (kan også bruge en tørreklud)

Gå til et lukket område, hvor katten ikke kan løbe væk fra (F.eks. en gang)

Tænd for klipperen, og lad katten vænne sig til støjen

Distraher katten, og trim bagdelen, når den har sin hale oppe

Vær meget forsigtig når du trimmer

Alternativt kan man bruge en saks uden skarp kant i stedet for en trimmer.

Trimning af din kats bagdel

Forrige artikel Guide til trimmere til hunde og katte
Næste artikel Tandpleje hos killinger