Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Forskellige stilarter indenfor hundeklipning

Forskellige stilarter indenfor hundeklipning

- Sådan kan din hund se ud!

Hvordan du klipper din hunds pels er ikke begrænset til dens race. Du kan tilpasse dens udseende, afhængigt af dine personlige præferencer og behov.

Bad Og Vedligeholdelsesklip

En kort- eller langpelset hunderace kan modtage denne klipning uden videre. Giv hunden et bad, tør den og trim dens poter, bughår og evt. ører.

 

→ Til Korte Pelse

Denne form for pelspleje kan bruges på korthårede hunderacer som Labrador, korthåret Schæfer, Rottweiler og Grand Danois. Det omfatter fjernelse af de døde hår med børster og strigler.

Vedligeholdelsesklip - hundeBagefter får hunden et bad med shampoo og balsam, tørres og har herefter en frisk og skinnende pels.

 

→Til Langhårede pelse

Langhårede hunderacer med en dobbelt pels ligesom Golden Retriever, langhåret Schæfer, Collie og Newfoundlander har tendens til at fælde en masse. Derfor er fjernelse af underuld nødvendig. Når det er gjort, får hunden et bad, tørres og trimmes langs benene, bugen og halen.

Nogle hundeejere foretrækker faktisk, at deres langhårede hunde får en trimning i foråret (eller på regelmæssig basis), der efterlader hunden med en kort pels. Denne drastiske trimning, selvom den er praktisk, kan påvirke, hvordan hunden styrer kropstemperaturen.

 

bamseklipBamseklip

Denne type klipning efterlader en lang og blød pels på din hund. Længden er normalt 1.3 cm eller længere.

Denne længde kan justeres afhængigt af dine præferencer.

 

 

 

 

 

 

Kennelklip / Hvalpeklip

hvalpeklip

Når du sigter efter denne klippestil, vil hele din hunds krop få den samme længde pels over det hele, med undtagelse af dens hovede, ansigt og hale. Den gennemsnitlige længde på pelsen er sædvanligvis i området fra 0.2 - 1.3cm.

Når din hund får en kennelklipning, som også kaldes et hvalpeklip, betyder det, at dens pels er klippet til at være kortere end racens standard. De fleste kenneler giver denne klipning til deres hvalpe, fordi en sådan pels er mere håndterbar.

Hvis din hund ikke kan lide at blive rørt ved og renset, så er hvalpeklip det rigtige for den. Det kræver lav vedligeholdelse i modsætning til andre hundeklipningsstilarter. Selvom det kaldes en hvalpeklipning, kan hunde i alle aldre fortsætte med at få denne klipning for at holde hunden mindre stresset.

 

 

PuddelklipPuddelklip

Denne klipning opnås ved at trimme ryggen, benene og maven til en længde på 0.6 -1 cm.

Sakse anvendes til at klippe rundt om hovedet, halen og benene for at efterlade en pæn og blød pels.

 

→ Her kan du finde hundetrimmere, trimningstabellerhårtørrere og sakse!

→ Læs også guide til hundeshampoo

Forrige artikel Hundepleje Top 10 Tips
Næste artikel Guide til pelspleje - Find den rigtige hundebørste