Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Så kom vi ind i december og julen står for døren for både mennesker og dyr!

Så kom vi ind i december og julen står for døren for både mennesker og dyr!

I det lille hjem her i Lindved er det ikke børn, vi fejrer julen for, (vi har nemlig ingen) til gengæld er det dyrene, der får glæden af lækkerier og gaver. Der er skam indkøbt "snolderkalender" til både vores kat, Gizmo og vores golden retriever, Loke. Vores heste bliver heller ikke snydt, de får da også lidt ekstra gulerødder i aftenrationen og de vilde fugle i haven forkæles med lækre fuglefrøsblandinger. Og jo.... Selvfølgelig får alle mine "unger" gaver juleaften! I år får Loke en tur i hundesvømmehal i, perfekt for en hund, der elsker vand, men hvor årstiden ikke passer til det. Gizmo skal ha et nyt hyggetæppe, der kan hænges på en radiator, for hun elsker simpelthen varmen fra vores håndklædetørre og jeg tænker, hestene skal ha´ lagt gummimåtter under halmen i boksen, som gør det rigtig behageligt for dem at ligge og stå på.
 
Men hvad så med ejeren, hvad ønsker jeg? Jeg er faktisk ret nem at købe julegaver til! Hvert år er ønskesedlen nemlig den samme: Dyrefoder, vitamintilskud ( til dyr selvfølgelig ;-) ), hø, halm, kæmpe partier af gulerødder og hvis jeg endeligt skulle ønske noget personligt, så kan jeg altid bruge en ekstra læbepomade, fordi de alle andre altid er fyldt med halm!!. Jo, jeg synes selv, jeg er billig i juledrift! ;-)
 
Når julen er ovre og nytårsaften melder sin ankomst, er det "same procedure as last year". Vores dyr er, lige som rigtig mange andre, nemlig utrygge ved fyrværkeri. Især de kæmpe kanonslag hader både Loke, Gizmo og vores heste. Vi sørger derfor altid at være hjemme og husker at rulle gardiner for, tænde masser af lys og spille lidt musik for at overdøve lys og larm udenfor. Selv holder jeg mig altid ædru, for når klokken nærmer sig kl. 24 nytårsaften skal jeg nemlig i stalden for at være sammen med mine heste, mens min mand er sammen med Loke og Gizmo. Heldigvis er hestene med årerne blevet gode til at ignorere al festivitas og så hjælper det også med lys i stalden og masser af lækker hø i boksen. Og så er det her jeg har min fantastiske Heidi-hestetid! Mens alle andre skåler og fester med hinanden, så nyder jeg et enkelt glas champagne og et lille stykke kransekage. Sidstenævnte deles naturligvis i tre stykker og når det meste fyrværkeri er løjet af, siger jeg godnat til drengene og vender tilbage til festen. Men er det ikke ensomt at stå der alene, er der mange, der spørger. Overhovedet ikke, jeg nyder alenetiden, samhørigheden og nærværet mellem hest og menneske og så er jeg så heldig, at jeg kan kysse verdens flotteste fyre godt nytår og hvem vil ikke det? ;-). Forøvrigt er der en kæmpe fordel ved det hele. Ved at være "på" for mine dyrs skyld nytårsaften, har jeg aldrig tømmermænd 1 januar!!
 
Glædelig jul og godt nytår!

Forrige artikel Flyrejser med dyr
Næste artikel Mangler du inspiration til julegaver? 12 ideér til praktiske julegaver til katte, hunde og ejer!