Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Nytår alert: Er hunde virkelig bange for fyrværkeri?

Nytår alert: Er hunde virkelig bange for fyrværkeri?

Er Hunde Bange For Fyrværkeri?

 

Det korte svar er, ja. Langt de fleste er, men det er lydene, som hundene er bange for. De har toner der sprænger deres skala, og det er ikke lyde de er vant til. Typisk viser frygten for fyrværkeri sig dog først, når hundende er unge og når de er voksne. Som hvalp har de sjældent udviklet fobien overfor nytårslyde og fyrværkeri endnu - dog kan der være stor forskel på racerne. Nogle hunderacer er langt mere sensitive overfor rabalderet ved nytår end andre.

Eksempler herpå er:

 • ✓ Hyrdehunde
 • ✓ Kvæghunde
 • ✓ Terriere
 • ✓ Grand Danois

Af ren instinkt vil disse hunde angribe lyde som f.eks. ræve eller rotter. Derved ser man til tider at hunde angriber fyrværkeri, hvilket er uhensigtsmæssigt.

- For hunde, er det som bombelyde -

Forestil dig, at du hører lyden af en bombe uden forudgående varsel og uden at vide, hvad konsekvenserne af denne bombe er - det er sådan hundene føler det. Mennesker kan høre noget mellem 20 Hz til 20.000 Hz, mens hunde typisk kan høre noget fra 40 Hz til 60.000 Hz!

Lydene fra nytårskrudt er ikke en del af hundens normale lydskala, og de forstår det derfor ikke. Bragene og lysglimtene i luften minder hunden om potentiel fare, og bliver derfor angst og/eller forvirret.

Hvordan ved du, om din hund eller kat er angst for fyrværkeri?

Hvis din hund/kat oplever en eller flere af disse symptomer, kan det være et tegn på, at din hund/kat er angst.

Hos hunde:

 • Uro
 • Hyler
 • Savlen
 • Rysten
 • Urenlighed
 • Forsøger at komme væk
 • Gemmer sig, kryber ind under borde, senge, stole m.m.

Hos katte:

 • Uro
 • Rysten
 • Urenlighed
 • Mister appetitten
 • Gemmer sig, kryber ind under borde, senge, stole m.m.

Hvordan beskytter jeg kæledyret bedst nytårsaften?

1.Træn dine hunde til fyrværkeri!

I følge hunde-psykolog Ulla Duchwaider fra Lulus Hunde-Psykologi, jo mere støj hunden oplever indendørs, jo mindre angst bliver den for larmen udenfor. Hun anbefaler at man træner sammen med hunden at støj er SJOVT! Så hun siger at når hunden viser angst ved fyrværkeri: Tænd lys, larm, klap i hænderne eller leg hurra med den, så den opfatter at du synes, at larm er sjovt. Fjern hunden fra det sted den gemmer sig, hav evt en snor på den hele tiden (er god ved al træning), så du ikke skal fiste rundt efter hunden, eller flytte møbler for at få den hen til dig. Rør ikke ved hunden. Den kan tro, at det er ros for dens angst. Når den er rolig så giv godbidder eller hvad der nu gør hunden glad og afleder den fra angsten. Når den er angst tager den IKKE mod godbidder eller andet.

På selve dagen, hvis du ikke er hjemme:

Det bedste vil være, hvis du er hjemme med dit kæledyr. Dette vil gøre den meget mere tryg i situationen, hvis den har sin familie sammen med sig. På den måde mærker den også, at der ikke er fare på færde og alle kommer godt ind i det nye år! Men har du ikke er mulighed for at sidde hjemme med dit kæledyr, vil dette være en god løsning: Har du mulighed for, at den kan være i et værelse, eller et sted nytårsaften, hvor der er mindre lyd fra fyrværkeri, og tænd fjernsynet eller RELAXOPET PRO. På den måde kommer den nemmere igennem nytåret uden at blive skræmt fra vid og sans. MEN vi anbefaler meget at man er sammen med sit kæledyr nytårsaften.

Hvis dit kæledyr er meget angst for fyrværkeriet, så kan du give ham noget imod stress (så som DAPZylkene, Serene um og bære en Thundershirt).

 

2. Sørg for at din hund eller kat har et halsbånd med et id navneskilt!

Selvom du har et roligt nytår i hjemmet, og ikke har planer om at lade dine kæledyr være ude, skal du sørge for, at dit kæledyr har et halsbånd med ID eller hundetegn på.

Den hurtigste måde at få dit kæledyr tilbage på er at få disse oplysninger på et navneskilt eller hundetegn, så den person der finder dit kæledyr, hurtigt kan give dig et opkald, i stedet for at skulle tage kæledyret til en dyrlæge og vente til efter ferien, med håbet om at dit kæledyr er mærket med chip.

Er der andet jeg kan gøre?

Her er nogle tips:

Gå en meget lang tur med hunden, så den bliver godt træt til aften eller brug noget kastelegetøj, så hunden får masser af motion. Hvis det kan lade sig gøre, gå en tur to gange, men den sidste gang skal være før kl. 15, for lige efter, starter fyrværkeriet for alvor. 

Til hunde: Gør det samme med kattene hvis de er vant til det.

Til katte: Lad ikke kattene komme ud den 31., hele dagen, selv om de er vant til det - de kan gå i panik med alle de lyde, hvilket vi ikke ønsker for vores lille firbenede ven.

Giv både hundene og kattene noget lækkert at spise, så de er mætte og trætte inden fyrværkeriet starter. Giv den deres favorit legetøj. Et stykke af dit tøj eller dine uvaskede sko er også en rigtig god ide - din duft vil nemlig virke beroligende.

Tænd for fjernsynet og sæt for eksempel en børnetegnefilm på eller Relaxopet Pro kan også være meget nyttig i denne situation.

 

- Se de bedste produkter mod angst herunder-

Thundershirt

Dette unikt designede produkt, er båret omkring din hunds krop til at give blidt og konstant tryk, som giver en dramatisk beroligende virkning. Thundershirt er blevet testet på 2.000 hunde, og mange hundetrænere, adfærdsspecialister og dyrlæger anbefaler det til at lindre angst og til at mindske adfærd, såsom overdreven gøen og hyperaktivitet. Thundershirt har endda været nyttig på hunde, der opfører sig dårligt, når man går uden for huset. Mange hunde, som er slemme til at trække hårdt i snoren, får en roligere gang bl.a. 

Zylkene

Zylkene er et naturligt fodertilskud, der beroliger din hund og kat i stressede situationer som ved separationsangst og fyrværkeri. I intense situationer for kæledyret af kortere varighed som gør dyret utrygt, som for eksempel nytårsaften eller kennelophold, anbefales det at starte behandlingen et par dage før og forsætte dagligt perioden ud.

Biogance Algo Stress

Biogance Algo Stress beroligende spray - reducer stress

Biogance Algo Stress beroligende spray kan kombineres med andre anti-stress piller eller Thundershirt for eksempel, siden denne spray bruges i miljøet og ikke direkte på dit kæledyr - det bruges på bure, senge, puder osv.

✓ Lindrende og beroligende egenskaber
✓ Hjælper med at reducere nervøsitet og angst
✓ Reducerer stressrelateret adfærd
✓ Ideel til rejser, fyrværkeri og ankomst af nye kæledyr eller børn i huset

 

Rescue Remedy Pet - Til hunde med separationsangst

Rescue Remedy Pet

Dette  helt naturlige produkt bruger en blanding af en blomster formel, der har vist sig at hjælpe hunde med at håndtere separationsangst, andre stressfaktorer og en række uønsket adfærd som overdrevet gøen.

Det er sikkert, fordi det ikke alene ikke har nogen stoffer, det er også alkoholfri og ideel til følsomme hunde. Rescue Remedy er let at bruge, der gør det let at placere dråber direkte i din hunds mund, næse, øre eller pote. Du kan også bruge det på din hunds vand og mad.

Anti-stress pasta fodertilskud

Antistressmidel til hunde og katte

En nem måde at give hurtig lindring, er at bruge denne anti-stress pasta, som der blot skal trykkes en smule af i hundens mund eller i foderet. Men da appetiten kan være væk, er den formet så du nemt kan give det direkte i munden.

 

Relaxopet Pro

Enheden frigiver tonesekvenser og vibrationer, som kan påvirke kæledyrs underbevidsthed. Vender angst og stress til positive følelser.

Stress og angst kan have meget forskellige udløsere hos dyr. Højt og lyst fyrværkeri fører for eksempel til høje niveauer af stress- og panikreaktioner hos næsten alle dyr, samt et besøg hos dyrlægen, følelsen af ensomhed eller en ukendt situation, som f.eks. rejsetransport.

Happy Hoodie

Happy Hoodie

Det bløde strækbare stofbånd komprimerer blidt dit kæledyr for at holde det roligt. Dette produkt er effektivt til at lindre kæledyrsangst, som følge af stressende situationer som trimning af pels , tordenvejr og fyrværkeri  .

En hund eller kat, der er følsom over for høje lyde i hjemmet, eller et kæledyr, der er trist og umedgøreligt, kan drage stor nytte af at bruge Happy Hoodie . Produktet kan også bruges til at holde lange ører og hår fra at komme ned i vand- og madskåle.

Forrige artikel Hvad er den perfekte gave til Mors Dag?
Næste artikel Pas På Din Hund Ikke Koger i Bilen!