Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Sådan kan man holde katte væk fra sin have!

Sådan kan man holde katte væk fra sin have!

Det er meget frustrerende at have dyr(især katte) til at grave rundt i sin have... Især når man lige har sået frøene pænt, og man er så forsigtig med, at der er de nøjagtigt cm mellem hvert frø, som angivet på pakken, og der så kommer en kat og graver rundt i hele bedet, og oven i købet også besørger der.

Misforstå mig ikke, jeg går ind for at lade katte være udendørs og nyde livet, som er i deres natur, men jeg mener også, at folk skal kunne nyde en dejlig have.

Desværre kan katte såvel som hunde komme til en nabohave og hurtigt lave et svineri. Dette sker for de fleste haver - katte elsker simpelthen at finde en ny "kattebakke" og markere den.

Men der er måder at forhindre dette på!

6 måder at holde katte væk fra din have:

Brug Citrusskaller:

De fleste katte kan ikke lide citrus lugt. Så det er tippet: Næste gang du bruger citron eller appelsiner, skal du lægge skrællerne omkring det område, du ikke vil have, at katte kommer tæt på. Desuden vil skrællen med tiden nedbrydes i din have og give den mere ernæring. Hvis du drikker citronte, kan du også bruge teposer.

Et eksempel på hvor meget katte ikke kan lide citrus lugte, er et nyt produkt på markedet (dog til indendørs brug) kaldet Petsafe SSScat spray, som bruges til at holde katte væk fra visse områder i huset, f.eks. køkkenbordet - den sprøjter med en citrusvæske, der er harmløs for katte, men de hader lugten.

Plant Gå-væk-kat planter i din have:

De er kendt som naturlige afstødende planter til katte og hunde - de påfører dem ingen skade, men dyrene kan ikke lide deres lugt og holder sig væk. Denne plante kan ikke tåle frost (oprindeligt fra Afrika og Asien), så du skal plante nye hvert år. Det er Coleus Canina eller Plectranthus caninus. Der er dog ingen videnskabelig bevis for, at den holder dyr væk. Disse planter har smukke lyseblå blomster, og tiltrækker nyttedyr som sommerfugle og bier.

Gode nyheder til kaffe elskere! Katte kan ikke holde lugten af kaffe ud - gem dit kaffegrums og spred det på områder, hvor du forsøger at holde katte væk. Kaffegrums er også godt til kompostering, så med tiden vil det blive en del af jorden.

Kakao-Flis

Kakao-flis er ikke kun effektiv til at blokere svampesporer og tæger fra rhododendron, dets lugt er også noget katte ikke kan lide. Du kan finde det hos din lokale planteskole.

Beaphar Get off:

Dette produkt har en stærk lugt, som katte ikke kan lide. Sammensætningen er en klæbrig krystalgel, hvilket betyder, at det holder længere.

Knock OFF StayAway:

Bestseller produkt til at holde katte og hunde væk fra haven. Nemt at bruge: drys granulatet i området. Gentag en gang i døgnet i 7 til 10 dage for at stoppe dyrenes dårlige vaner.

- Lav et særskilt område til katte -

At give katte et område af haven, som den må bruge, er også en måde at undgå, at de går uønskede stedder.

Hvis katten ikke er din, kan du også foreslå dette til din nabo.

Plant kattevenlige planter i din have

I stedet for at blokere dine eller naboens katte helt fra din have, kan du i stedet tiltrække dem til et bestemt område i din have, ved at plante katteurt (Nepeta cataria) eller kattemynte (Nepeta kant mussinii Faassenii) i potter i din have (evt. ved indgangen til din have). De elsker at nippe til det, og det hjælper deres fordøjelse.

Lav en "sandkasse" til dine katte

Du kan også lave et diskret hjørne med grus eller sand til kattens personlige behov.

 

Forrige artikel Hvalpetræning
Næste artikel 10 grunde til dit barn bør vokse op med en hund