Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Lær din hvalp at sidde på kommando

Lær din hvalp at sidde på kommando

Lær den nemmeste og blideste måde at lære din hvalp, hvordan du adlyder "sit" kommandoen – i kun 7 trin!

- At give "sit" kommandoen, gør hvalpens opmærksom og stopper ham i at fortsætte sin nuværende adfærd (god eller dårlig). Til denne træning skal du bruge masser af godbidder og en snor.

 

Først, sæt snoren på din hvalp. Hvis dette er en ny oplevelse for ham, er det normalt en god idé at give ham noget tid til at vænne sig til snoren. Dette kan tage lidt tid. Vær tålmodig og opmuntrende. Hvalpen er ivrig efter at behage dig, så ros ham, så ofte som muligt, mens han er i gang med at lære.

Når du er sikker på, hvalpen er klar til at begynde at lære at sidde, hold snoren i din venstre hånd og stil dig foran hunden. Snoren bør ikke være spændt. Lad den være lidt slap, så du ikke trækker i hvalpens hals.

Hold en godbid i din højre hånd og placer den tæt på hans næse. Din hund bør ikke være i stand til at snuppe godbidder fra din hånd: luk din hånd omkring den så din hund kan lugte godbidden, men ikke få fat i den.

Sig "sit" med en beroligende, afslappet stemme. Du leder ikke en militær deling: du forsøger at undervise et medlem af din familie. Husk dette, når du gentager "sit" flere gange. Ved at bruge din beroligende, glade stemme lærer hunden, at træningstid er en positiv oplevelse - som det er. At sikre sig, at oplevelsen er positiv, vil gøre ham komfortabel og endnu mere ivrig efter at lære, hvad du ønsker han skal lære.

Når du fortæller hunden, den skal sidde, flytter du langsomt godbidderne op over hans hovede. Hans ansigt - og hans bagdel - vil følge. Han vil sætte sig ned for at få nemmere adgang til den lækre mundfuld mellem fingrene.

I det øjeblik hans bagdel rammer gulvet, giver du ham godbidden, og fortæller ham, at han er en god dreng: "Godt Fido ... godt sit." Brug hundens navn, og kommandoen, så mange gange som muligt. Jo mere han hører hans navn, jo hurtigere vil han erfare, at dette faktisk er, hvad han hedder. Og jo mere han hører "sit", jo hurtigere vil han forbinde ordet med en godbid, med den handling du vil han skal tage.

Gentag denne proces flere gange i løbet af de næste par minutter. Husk at belønne din hvalp det øjeblik han gør, hvad du vil have ham til. Snart vil han forstå, at "sit", betyder han skal sætte sin bagdel på gulvet. Øv det et par gange hver dag. Beløn hvalpen de første par dage med en godbid, hver gang han sætter sig på kommando. Efter de første dage, giv ham en godbid hver anden gang: når han ikke får en godbid, kæl for ham og fortæl ham, hvor god han er i stedet. Ros er en belønning, der for de fleste hvalpe, er lige så godt som godbidder.

Snart vil du belønne med en godbid én eller to gange om dagen. Lad være med helt at eliminere dette element: selv når din hvalp, bliver en voksen hund, vil han stadig drage fordel af opmuntring.

Når du er i gang med at træne din nye hvalp, er at lære ham at sidde på kommando en af de vigtigste lektioner.

Den nemmeste måde at lære din nye hvalp hvordan man sidder, er ved at belønne ham for at gøre hvad du fortæller ham. Til denne kommandotræning skal du bruge masser af godbidder og en snor.

Motionsplan til disse hunderacer:

Cocker Spaniel

Irsk Setter

Labrador Retriever

Der findes andre metoder derude – så som at trykke ned på hundens bagdel, mens du fortæller ham han skal sidde - men denne metode er lettere for din hund at forstå. Godbidden tjener det dobbelte formål at lære hvalpen "sidde" stillingen og belønne ham for at adlyde. Det vil kun give problemer hos få hunde.

 

Mere om pleje og træning af hvalpe:

Tandpleje hos hvalpe    Træn din hund til at fange en frisbee

 

 

Forrige artikel Bestemme sig for en hundehvalp
Næste artikel Klikkertræning af hvalpe