Gå til indhold
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
Katte kan godt lide deres ejere

Katte kan godt lide deres ejere

Kattefolket kan variere meget – Nogle behandler deres kat som deres egne børn. Andre har katte for deres børns skyld, mens andre behandler dem bedre end deres egne børn. Men en ting de fleste kattefolk har til fælles – De hader den opfattelse, at katte kan lide hjemmet og ikke ejeren.

 

Jeg, mor til 3 katte (Anton, Britta og Misty) putter mig selv i den kategori. Jeg tror virkeligt, at de der har den opfattelse, aldrig selv har haft kat, og sikkert tror det, fordi en kat ikke kommer løbende imod dem, som en hund ville, fuld af glæde og legesyge, når de besøger nogen.

 

Men sådan er det. Katte er mistænksomme og fascinerende dyr. De observerer først ”den indtrængende”, og beslutter om de kan lide ham/hende, og efter mange besøg, kommer katten måske hen og siger goddag. Som jeg sagde før, har jeg 3 katte, og 2 af dem passer på beskrivelsen ovenover. Det tager lang tid, før de kan lide nogen, men når de gør, kræver de af den ”accepterede indtrængers” opmærksomhed, ved uventet at hoppe op på skøddet og begynder at spinde. Når ”indtrængeren” er blevet accepteret, behandler kattene dem på lignende den måde de behandler deres ejer på. Elsker at blive kælet for, at sove ved siden af dem, sidde på deres skød, når de ser TV osv.

 

Nogle katte er dog mere som hunde. Min kat Misty er sådan. Hun byder gæster velkommen ved døren, går hen til fremmede for at blive kælet for, og vil have alles opmærksomhed – D.v.s. kun hvis hun ikke er træt. :-) Hvis det er tiden for hendes lur, er ikke engang dronningen vigtig nok til at vække hende.

Min pointe med denne artikel? Katte er katte, hunde er hunde – Forvent ikke at en kat opfører sig som en hund, og døm den ikke, fordi den heller ikke opfører sig som en hund. :-)

 

Forrige artikel Kattefødslen
Næste artikel Hvalpetræning