Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Bestemme sig for en hundehvalp

Bestemme sig for en hundehvalp

Tænker du på at anskaffe dig en hundehvalp, er der mange ting at overveje!

Mange af os tager uovervejede beslutninger, når det drejer sig om shopping. Impulskøb kan ikke kun være meget dyrt, men det kan også være hjerteskærende, når det vedrører et nyt kæledyr. Husdyr må aldrig blive købt eller adopteret efter en pludselig indskydelse. Tage et stykke tid og give det grundige overvejelser; i det lange løb vil det sikre, at du finder den lykkeligste og sundeste hunde som den nye bedste ven til din familie.

Lav en afstemning:

Sørg altid for at hele familien er enig om ideen om at få et nyt kæledyr. Måske er nogen i huset allergisk over for hunde. Nogle mennesker foretrækker katte. Måske føler de ikke de er klar til et kæledyr. Nu er det et godt tidspunkt at tale om det og se hvor alle står. Kun når afstemningen er enstemmigt i favør for hunden, skal du gå videre med dine planer om at adoptere en ny hvalp. Hvis der er nogen tvivl i familien, kan det at tage en nabos hund på alle sine daglige gåture i en uge om vinteren, give dig en god fornemmelse af det ansvar, som er nødvendigt for at have en hund.

Se din hvalp for dig:

Før du styrter ud og får en ny hund eller hvalp, bør du tage et skridt tilbage og tænke på, hvad du leder efter i en følgesvend. Har du nogen begrænsninger i størrelse, i forhold til hvor du bor? Har du brug for at kigge efter en allergivenlig hund (ingen hund er helt allergivenlig, men nogle mennesker kan tåle nogle af de ikke-fældende racer som Pudler, Labradoodles, eller Portugisiske Vandhunde)? Hvor meget tid har du til at bruge på dit nye kæledyr? Prøv at forestille dig din drømmehund i dine nuværende omgivelser og sørg for, at han er velegnet til din livsstil.

Få det grundlæggende om hunderacer: Vizsla er en meget ren og kattelignende hund, men har en tendens til at være lidt reserveret. Shih Tzu’en er en dejlig lille hund for ældre såvel som familier, men de kan være vanskeligt at gøre lydige. Hver eneste race derude har deres fordele og ulemper, og nogle er sikkert bedre egnet til din livsstil end andre. Vær ikke bange for at forske i racen og spørge omkring dig - velrenommerede hundeopdrættere vil ikke tøve med at diskutere deres racer med dig, så du får oplysninger om mulige problemer med dem, samt deres stærke sider. Husk at en god opdrætter er ikke ude på at lave en hurtig handel, men ønsker at se deres hvalpe få det bedst mulige hjem.

Overvej at adoptere en hund:

Der er mange hvalpe og voksne hunde der har brug for et hjem. Vi kan anbefale du tager et kig på Gadehunde.dk, som vi gennem tiden har sponsoreret en del hundefoder og udstyr til, da de er super seriøse med deres projekt. 

Herunder er et par artikler der kan hjælpe dig i din beslutning: 

Hvalp eller voksen hund?

10 gode grunde til at bringe en hund ind i familien

Racebestemt aktivering

10 grunde til dit barn bør vokse op med en hund

Køb et kæledyr og slip for allergi

Typer af hvalpelegetøjForrige artikel Måder at stoppe overdreven gøen
Næste artikel Lær din hvalp at sidde på kommando