Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Hvordan bader man en hund, der hader vand

Hvordan bader man en hund, der hader vand

Selv en følsom hund kan lære at elske badet

Nogle hunde hader vand, måske især miniaturehunde. Andre hunderacer er fra naturens side glade for vand. Nogle hunde har dog fået en dårlig introduktion til vand og bryder sig derfor ikke om badning.

Opgiv ikke at bade din hund, fordi den ikke kan lide vand. Giv ikke op så let. Overvej hvor vigtigt det er for dens generelle sundhed at have en ren pels og få fjernet snavs og parasitter, så den kan få et langt og sundt liv.

Indtag en positiv og munter holdning til alt, hvad der har med vand at gøre f.eks. opvask eller vanding af planter – og din hund vil lære af det.

Beroligende tone

Når det er ved at være badetid, skal du tale blødt og beroligende til din hund for at gøre den fortrolig med vandet.

Brug en skridsikker måtte

Placer en skridsikker gummimåtte på bunden af karret, før du fylder vand i. Hunde vil gerne stå sikkert på benene, og måtten sikrer, at den ikke glider og falder under badningen.

Brug varmt vand

Nogle hunde hader vand, fordi deres første oplevelse var, at vandet var for koldt eller for varmt. Vandet skal have normal stuetemperatur. Føl med din albue, om vandet er behageligt.

Fyld ikke baljen helt med vand

Uanset om du bruger dit badekar eller et hundebadekar, så lad være med at fylde for meget vand i.

Gå langsomt til værks

Lad være med at forcere badningen. Væn din hund langsomt til det. Start med en lille smule vand på bunden af karret, så hunden langsomt kan vænne sig til at stå i vand. Undgå at sprøjte på den, før den har vænnet sig til vandet og er blevet rolig.

Brug badelegetøj og godbidder

Placer din hunds favorit legetøj i badet. Giv din hund sunde, lækre godbidder inden badningen og undervejs som belønning.

Forrige artikel Alt om Flåter