Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Scottish Fold

Scottish Fold

Unik kat med foldede ører

 

Oprindelse

Den skotske Fold er en katterace, der stammer fra Skotland. Den er også kendt som Highland Fold, Scottish Fold Longhair, Langhåret Fold og Coupari.

I 1961 startede den skotske hyrde William Ross og hans kone et avls program med killing der havde to foldet øre der blev kaldt Snooks. I 1966 begyndte de at introducere racen til katteopdrættere, og da det blev accepteret, blev den omdøbt fra "lopeared" til Scottish Fold.

Selvom der var bekymringer om øre lidelser som mider, infektioner og høreproblemer, blev den skotske Fold accepteret og registreret af andre kattegrupper i 1970'erne.

 

Kendetegn  

Den mest unikke fysiske funktion på den skotske Fold er hans foldede ører. Dette er på grund af et dominant gen, der påvirker hans ører til at folde fremad og nedad. Katten er faktisk født med lige ører, men efter tre ugers tid, begynder de at folde.

Den skotske Fold er samlet en mellemstor godt afrundet kat. Hans ansigt har et sødt udtryk. Hans øjne er store og afrundet med en farve, der er afhængig af hans pelsfarve.

De små ører er foldet fremad og nedad. De er som regel sat i en kasket som mode, og har afrundede spidser.

Benene er korte og grove med godt afrundede pæne poter. Den tilspidsede hale er medium størrelse og proportionel i forhold til kattens krop.

Den skotske Fold kan være korthårede eller langhårede. Den korte pels er tæt, plys og blød. Pelsfarver og mønstre er i alle mulige farver med undtagelse af siamesiske farver og Himalaya mønster.

En voksen Scottish Fold har en gennemsnitlig vægt på 4 - 6 kg.

Den typiske levetid for en skotsk Fold er 15 år. 

 

Temperament

Den skotske Fold er hårdfør, intelligent, sød, hærdet og mildt talende. Han tilpasser sig let nye mennesker og situationer. Han kommer fint ud af det med katte venlige kæledyr og børn også.

Denne loyale kat elsker menneskelig kammeratskab, og vil danne bånd med en person i hans hjem. Den skotske Fold vil være venlig over for andre, lade dem klappe og kæle ham, men det vil være klart, hvem hans primære følgesvend er.

Denne legende kat er dog ikke klæbende til ejeren. Han er glad for at være i nærheden af hans menneskelige følgesvend, men ikke rigtig en skød kat. Han elsker at hente kastet kattelegetøj.

 

Pleje og pelspleje

Den korthårede skotske Fold har brug for en god børstning og kæmning mindst en gang om ugen. Den langhårede kat har brug for det hver tre til fire gange om ugen. Begge pelse kræver dette for at forhindre knuder og filtret pels. Bad kan gives efter behov.

Tandpleje er vigtig for at undgå dårlig ånde og tandkødssygdomme. Børst din kats tænder fra en tidlig alder. Det hjælper med at få ham vant til det. Du kan også prøve PlaqueOff på kattens mad, som hjælper med at forhindre plak i at opbygges.

Neglepleje er vigtig. Den skotske Fold bør have adgang til et godt kradsetræ eller lignende. Klipning kan gøres for at sikre neglene er korte og pæne for at forebygge skader.

De forskellige foldede ører kan være en grobund for bakterier, da de kan fange snavs med bakterier. De bør tørres af hver anden uge.

 

Forrige artikel Foderautomater kan stoppe dårlige spisevaner
Næste artikel Fodring af killing